Také si pamatujete na dobu, kdy se vyráběly všechny možné ozdoby a bytové doplňky z moduritu? S podobným produktem přišli na trh výrobci, kteří vytvořili modelovací hmotu, která má několik vylepšení.

  • Chová se jako plastelína, tudíž je jednoduché s ní pracovat a přitom se další úpravou dá změnit v trvanlivý výrobek.

dřevěné figurky

Pomocí modelovací hmoty FIMO můžete ve svých dětech pomoci rozvíjet opravdovou kreativitu. Zejména malé slečny si mohou vyrobit parádu podle svých představ.

  • Postup je docela jednoduchý.
  • Stačí si zakoupit kostku zmíněné hmoty a pustit se do díla.

skleněná srdce

Na začátku procesu je zapotřebí hmotu trochu zpracovat, aby změkla a dobře se dala tvarovat. A pak už mohou pod rukama vašich dětí vyrůstat zvířátka, korálky, dárečky pro kamarády. Jestliže poznáte, že pro vaše děti je tento druh zábavy opravdu to pravé, pak jim můžete zakoupit i strojek, který jejich práci nejen zjednoduší, ale také dodá více možností využití. Strojek vypadá trochu jako výrobník na nudle, který se běžně používá v kuchyni. Má anti-adhezivní úpravu, tudíž nebude problém s tím, že by se hmota na jednotlivé válce lepila. Výrobci https://www.prima-obchod.cz/produkty/koralky-a-komponenty/plastove-koralkytaké mysleli na bezpečnost a pohodlnost při práci a tak je strojek vybaven protiskluzovou podložkou.

velikonoční výzdoba

Zvířátka i unikátní šperky

Tvůrci této hmoty sice zřejmě zprvu mysleli především na děti, ale některé šikovné ženy (a nejen ony) zjistily, že se pomocí tohoto materiálu dají vyrábět i velice vkusné šperky a módní doplňky jejich šatníku. Proč tedy chodit do obchodu s bižuterií a nosit to, co ostatní, když si můžete vyrobit něco originálního doma?

  • Třeba večer při sledování oblíbeného seriálu.
  • Nebo v létě při posezení na zahradě.

Ruční práce má totiž kromě výsledku ještě jedno pozitivum. Dokáže skvěle uklidnit a působí na naše nervy jako dokonalá terapie.